hledat:

pondělí 23. září 2013

OSLAVY 20.VÝROČÍ NAŠÍ DIAKONIE ZPĚTNĚ

     Naše vrchlabská Diakonie slavila v uplynulém týdnu 20 let své existence stejně jako všechna střediska Diakonie po celé republice. Začalo se otevřenými dveřmi ve ve všech pobočkách po Vrchlabí (Raná péče, Speciální Škola, Denní centrum Světlo, Podporované zaměsnávání i Asistenční služba).

       V pátek se konaly malé trhy s blešákem a prodejem občerstvení a výrobků klientů. 
Večer téhož dne se konalo divadelní představení herců Klicperova divadla se slavnou inscenací Oskar a růžová paní. Divadlo bylo téměř zaplněné. Poté debata s herci. 

     V sobotu probíhaly oslavy s klienty, žádky a jejich rodiči v Divadelním klubu, který poskytl své prostory již druhým dnem. 
Hrál se Petanque, zpívalo se na podiu a vzpomínalo se na vše co má již Diakonie ve Vrchlabí za sebou.
  
     V neděli proběhla společná bohoslužby na téma Milosrdného Samařana (Lk 10) se zaměstnanci Diakonie, klienty a rodiči, po niž bylo hezké posezení s přípitkem na zdraví naší mladé slečny Diakonie! Odpoledne bylo připravené především pro nejmenší a jejich rodiče na nově zbudovaném hřišti vedle fary. Od 15h připravilo sdružení rodičů TAMAR o.s. ve spolupráci s panem Michalem z  KRNAPu malou přednášku o ptáčcích a budkách pro děti. Poté následovalo bouchání kladívky a věšení budek. Děti byly moc šikovné. Heslo znělo jasně: Diakonie již ve Vrchlabí zahnízdila, pomožme zahnízdit i ostatním! Během celého odpoledne se prodávaly staré knihy, aby se nemusely vyhodit. Z jejich výtěžku se podporuje činnost sdružení TAMAR o.s.
      Od 17h proběhla vernisáž nové naistalovaných sousoší na zvířecí motivy, které věnovalo sdružení KAKOKUCO ze svého posledního sympozia. Poté proběhlo hezké divadelní představení v podání skautského oddílu z Vrchlabí. 

Všem, kdo jste přiložili ruku i dobré slovo k dílu patří veliký dík! 



 















více informací vám poskytne také náš facebookový profil: 

https://www.facebook.com/evangelici.vrchlabi


Žádné komentáře:

Co je to církev?

Podle evangelického vyznání je církev stvořením Slova Božího (lat. creatura verbi). Existuje a žije tam, kde je zvěstováno evangelium o Boží milosti a v čisté podobě přijímáno. Vnější jednota, organizace a liturgie jsou podružné. O tom co je církev hovoří nauka o církvi tzv. Ekleziologie.